Annan blogg

Jag använder inte den här bloggen längre, har gjort en ny, som jag bara använder som dagbok för mig själv!
Puss


2012-09-10 @ 22:29:24 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()



Kan inte logga in?

Jag kan inte logga in på blogg.se-appen? Fick logga in via safarin nu o det är ju lite krångligare och jävligt mycket segare! Men jag kan ju logga in iallafall så det är ju inget fel med mitt lösen eller nåt så det måste ju va appen det är fel på! Jag har testat o uppdatera den, jag har testat o ta bort den o ladda ner den igen men det funkar inte o logga in via appen ändå? :S Aja, får väl kontakta kundtjänst eller nåt! Nu e det iallafall såhär att jag ska på arbetsintervju för en heltidstjänst på ett städföretag på torsdag, och som vanligt så går jag händelserna i förväg och tänker på att vi kan flytta o köpa nya möbler osv om jag får det jobbet. Jag borde inte göra såhär mot mig själv, för oftast så blir man bara besviken, även att det lät på han som att jag var den enda han kunde tänka sig utav de cvn som arbetsförmedlingen lämnat till han (jag visste inte ens att de hade gjort det och jag vet heller inte vad för cv det är dom har lämnat till han...?) men detta då pga att jag har körkort. Så det känns ju lite som att det kanske är min tur nu att få ett vettigt jobb, heltid, fast månadslön osv. Det borde va min tur nu...jag hoppas det är min tur nu! Och att det är ett jobb som jag klarar av! Jag har nu tagit ett beslut att jag ska göra mitt bästa för att sluta röka, börja röra mer på mig, tänka på vad jag äter och när (nej jag vill absolut inte gå ner i vikt jag e redan för smal, jag vill bara må bra i kropp och själ men framförallt i magen som jag äntligen börjar få lite mer ordning på. (Om jag har medicin, utan medicin mår jag illa varje gång jag äter, blir jättedålig i magen o hela kroppen hamnar i obalans pga det så då blir jag yr, seg, trött osv)) Så kort och gott, jag ska försöka ta hand om mig själv lite bättre! Johan har oxå sagt att han ska försöka sluta röka och börja röra på sig mer så vi kanske blir värsta hurtbulleparet! :D Hur som helst, jag ville bara dela med mig av mig själv till mig själv så jag kan gå tillbaka om massa lång tid o se vad jag hade för mig! Gonatt


2012-08-01 @ 00:42:48 Permalink Dagbok Kommentarer (0) Trackbacks ()



En lördag i juli

Det vill inte hända nånting med vad det nu är för virus jag har. Fick städ och ommöbleringsfnatt nyss och nu e jag heelt slut! Skulle behöva åka och klippa gräset hos pappa men jag vet i faan om jag orkar cykla, uppförsbacke hela jävla vägen, o då menar jag hela vägen! Och bussen vill jag fan i mig inte ta, 24kr för o komma från ena sidan stan till andra, näh du det kan dom ju stoppa upp nånstans! Borde väl egentligen vila upp mig för att inte förvärra och uppmuntra bacillerna jag har i mig, men man kan ju inte veta vad vädret säger imorn, och inte heller min kropp så då kanske jag inte kan ta det alls om jag inte tar det idag...vilka problem jag har! xD Men men, de e så det är!
Ligger nu i soffan helt utslagen o lyssnar på Cornelis Vreeswijk, och Kapten Röd!

Var nere i staden förut o kollade på Gummibåtspriaterna! Dom hade lite storm så det tog dom lite tid o ta sig in till hamnen men till slut kom dom små idioterna! ;) Fy fan va det blåste, vi på land frös som fan så jag kan tänka mig hur dom hade det i vattnet! :P Men det var kul o se dom kämpa med sina padlar o svärd o rom o snygga huvudbonader!


2012-07-21 @ 15:10:57 Permalink Dagbok Kommentarer (0) Trackbacks ()



Förkylning?

Sen jag tog bort halsmandlarna så känns det som att min kropp inte vet var den ska göra av virus som jag drar på mig. Förra helgen hade jag feber, mådde "bra" i övrigt men hade feber. Denna helgen mår jag ashä gigt men har ingen feber. Det känns som om en förkylning skulle va på väg men det händer inget. Aja, bara vänta o se antar jag!

Har haft ont i min högra äggstock sista två dagarna nu, vet inte varför, men det har gjort ont. Brukar inte få mensvärk och det är inte dags fören om några dagar framöver för det, och om jag får mensvärk så är det helt annat och dessutom dagen efter jag fått mensen oftast! Inte flera dagar innan och inte heller i äggstocken! Konstigt!

Köpte mig ett par "träningsbyxor" idag, ska verkligen försöka komma igång med lite motion och träning nån timma om dagen bara för o stimulera musklerna och få mer energi! Har ont i hela kroppen nu för tiden och det är för att jag aldrig rör på mig och jag rör inte på mig för att jag har ont och inte orkar röra på mig, så jag måste ta mig ur den onda cirkeln! Får träna om kvällarna nu när Johan jämt jobbar kväll, då har jag ju tid för mig själv om kvällarna! Jag måste göra det!

Jag vill sluta röka, men har kommit på att jag "inte kan", det går inte om inte mitt huvud är redo. Jag vill sluta för att det är dyrt, det är onödiga pengar, jag tycker inte att det är gott och det är inget som är bra med det, men jag är ändå ite redo att släppa taget: och det känns så jääääävla fjantigt. Men för dom som röker så förstår nog alla vad jag menar. Det är som en vän, en tröstande vän som man bara ska bryta kontakten med men man kan inte även att man vet att vännen inte är bra för en på något sätt! Jag måste rida ut stormen, ta mig igenom mina svåra perioder och sluta röka när jag mår bra. Inte nu. Jag orkar inte.


2012-07-21 @ 01:22:25 Permalink Dagbok Kommentarer (0) Trackbacks ()



Förändring...

Jag har svårt o leva i det nuet som jag lever i nu, jag mår inte bra i lägenheterna vi bor i och jag mår inte bra när saker och ting inte passar eller har sin plats. Vi har två olika soffor, den ena fulare än den andra, och den ena e så obekväm att jag inte vill sitta i den. Den ena i blå, den andra har jag täckt med ett brunt stort lakan för den e så hemsk, rosa o grön osv. Bordet e slitet och allt för lågt för sofforna för o egentligen kunna äta vid, men vi har inte plats för nåt köksbord för lägenheten e för liten. Köket e äckligt och litet och minsta lilla som inte "ligger på sin plats" så ser det stökigt ut. Jag har blivit ett sånt kontrollfreak, allt måste ha en plats, sin plats, ligger det inte där det "ska" så är det stökigt, för vi bor så litet. Städar jag och vi sen äter eller nåt så är det stökigt sen igen. Grejerna bara hamnar på bordet och jag mår dåligt över att inte ens KUNNA ha ordning och reda. Det går inte när man bor så litet. Det är så små grejer som stressar upp mig just nu och jag har varken ork eller lust att göra nånting annat om dagarna än att ligga i våra fula soffor och nöta en serie och försvinna in i deras påhittade värld. Jag funderar dagarna i ända på vad jag ska göra, vad jag kan göra för att förändra läget. Men sålänge jag inte har ett arbete jag kan klara mig på så kommer jag få ha det såhär. Jag skulle kunna flytta till en annan lägenhet ensam, men det vill jag inte, vill inte flytta utan Johan. Vi lever ihop, inte isär. Alla krav på att man ska söka jobb som varken finns eller som man har kompetens till gör mig galen, och varje månad ska man redovisa sökta jobb, men det finns inga jobb att söka. Jag förstår att jobben inte kommer till mig, jag måste söka mig till dom, men jag vet inte var jag ska börja, jag vet inte vad jag kan söka för jobb med dom problemen som jag har med min kropp. Och vissa saker vet jag att jag inte klarar av. Jag vägrar ta ett arbete som är provisionsbaserat och jag kan inte söka arbeten med krav på egen bil för det har jag ingen, jag kan inte söka jobb med tunga lyft för det klarar inte mina leder och min skadade rygg. Önskar jag kunde komma på någon framgångsrik smart ide på hur man kan jobba hemifrån, vid datorn eller vad som helst. Men jag har inga kunskaper om hur man skapar hemsidor eller sånt, och det är väl typ det och andra saker där jag inte heller har några kunskaper om hur man gör, som man kan göra hemifrån.

Snart vet jag inte var jag ska ta vägen!


2012-07-18 @ 12:54:29 Permalink Dagbok Kommentarer (0) Trackbacks ()



Bilder...på katten!

Okej, jag tänkte jag skulle lägga ut lite bilder här i bloggen för o liva upp lite, så jag kollade i mitt fotoalbum i fonen och 97% är bilder på vår lilla bäbis! xD Är dock glad att jag tagit så mycket kort på honom för den här tiden när han e liten går så otroligt fort! Han har redan växt massor (visst han e fortfarande liten men man märker stor skillnad) sen vi tog hem honom för tre veckor sedan! Han e nu 11veckor gammal och vi älskar honom mer och mer för varje dag! Han sover på min sida av sängen nästan varje natt, när han slutat busdampa som han gör varje kväll innan vi ska sova vill säga, och jag vaknar upp med honom nästan varje morgon på min sida! Han e så underbar vårt lilla busfrö!
Vi var hemma hos mamma igår och hämtade en stor gren som vi ska sätta upp i hörnet i vardagsrummet så han har lite o klättra på oså! Kommer bli awesome, vi måste bara hitta rätta grejerna och fästa den med så inte grenen rasar ner helt plötsligt när han klättrar på den, eller ramlar ner i huvudet på nån av oss för den ska nämligen stå bakom soffan!
Nog om det, här kommer lite bilder!

 


2012-07-05 @ 23:02:08 Permalink Dagbok Kommentarer (0) Trackbacks ()



Söndag kväll

Dagen har varit FRUUUKTANSVÄRT varm här i lägenheten! Jag visste inte vart jag skulle ta vägen när jag tvingade mig själv att göra kvällsmackor i ugnen samtidigt som jag gjorde matlåda tills imorgon, alltså både ugnen och plattorna på! Herregud svetten bara rann, tog av mig till bara trosor och linne och ändå var det hemskt! Älskling och jag gick och tog en mysig kall dusch tillsammans, helt underbart, både för vi duscha tillsammans och för att det var otroligt svalkande!

Älskar min älskling, han e mitt allt, vet inte vad jag skulle göra utan honom faktiskt! Låter så klyshigt (?) o säga så men jag e så otroligt lycklig med Johan! Ser verkligen oss i framtiden, när han låter mig inreda vårt gemensama hem för att han vet att det är bättre jag får göra som jag vill så länge han får sköta sitt data o tv-space, ser oss när vi visar plus på graviditetsstickan om några år, och när vi väntar innerligt på våran lilla oss. Ser oss när vi åker på äventyr och hur vi alltid kommer ta oss igenom alla motgångar vi kommer möta. Ser oss gifta oss på stranden när vi e äldre bara för att föreviga vår kärlek. Jag e så lycklig med min man!

Nu till något helt annat, nämligen follow-up om magen. Skulle ju nu i en vecka dubbla min dos med omeprasolen, och jag har faktiskt (ÄNTLIGEN!!!!!) märkt stor skillnad, mår knappt illa längre, jag har fått tillbaka mycket av min aptit och har inte så ont heller! Dock blir jag väldigt trött och seg av medicinen men det är det lätt värt för magens skull!!! Hoppas verkligen att det är på rätt väg nu, och att det försvinner! Hoppas hoppas hoppas!!!

Om två veckor åker vi till Göteborg till Mattis och Miriam över en helg, vi ska såklart gå på Liseberg, äta på nån härlig resturang och bara ha det helt jävla awesome! <3

Slänger in en söt bild på min älskade lilla bebis! <3


2012-07-01 @ 23:09:44 Permalink Dagbok Kommentarer (0) Trackbacks ()



Magen

Mår man inte bra i magen så mår man inte bra alls. Jag har ju nu haft problem med magen i över två månader ungefär, har fortfarande inte fått någon klarhet i varför, trots att jag varit hos läkaren för det minst fem gånger. Har ätit medicin för magkatarr/magsår i två veckor och jag mår fortfarande skit, det är höst en av tio dagar som jag mår bra. Det har nu gått så långt att jag inte har någon aptit, jag- som älskar att laga mat o baka o fixa och ännu mer älskar att äta! Jag har ingen aptit, men jag försöker äta ändå, jag vet att jag måste försöka annars kan jag inte leva och har ingen som helst energi! Men dagar som idag när jag ska jobba är otroligt krävande. Jag har tryckt i mig nästan en hel knäckemacka, som i sig inte ger så mycket varken energi eller mättnadskänsla, men det är det jag får i mig på morgonen om jag får i mig nånting alls. I onsdags satt jag hela morgonen med kräkreflexer utan att kräkas, jag kunde inte lämna toaletten. Tröstade mig själv med att jag inte fick upp nåt eftersom det är så jävla äckligt, men att behöva ringa och sjukanmäla mig gjorde mig så besviken och ledsen på "mig själv" även att jag inte kan rå för det, att jag började storböla inne på toalettgolvet. Jag vill kunna gå till mitt arbete, och jag vill må bra när jag är där, men framförallt så vill jag att min chef ska kunna lita på att jag kommer till mitt arbete när jag är uppsatt att jobba!!! Jag jobbar inte jättemycket och då vill jag kunna gå dit när jag väl ska arbeta! Hatar att sjukanmäla mig och svika min chefs förstroende för mig!

Jag har nu fått ordination om att dubbla min medicindos i en vecka för att se om det blir bättre, "annars får jag höra av mig igen", som vanligt! Det får räcka nu känner jag, har ju för fan varit på akuten två gånger och vårdcentralen tre eller fyra gånger pga detta jävla skit! Men vi får väl se om en vecka om jag är människa eller om jag fortfarande kommer må dåligt då!

Nu är det dags att försöka ta mig till jobbet, men som vanligt är dagens utmaning att härda ut bakom kassadisken trots noll energi, skakningar och körig mage o illamående! På helgerna är det jobbiga att vi vet aldrig när vi kan gå och äta nånting! Men precis som annars förutom en gång så tänker jag sitta där och må illa med ett ansträngt smile på läpparna och tjäna mina pengar så jag sedan kan gå hem och va mig själv!
Puss


2012-06-30 @ 09:14:45 Permalink Dagbok Kommentarer (0) Trackbacks ()



Note to myself...

Kissa inte i skogen, framförallt inte när det regnat...myggbett stora som bölder över hela skinkorna och svanken, kliar satan! Jag som e så jävla känslig mot myggbett, fan oxå! Ett bett precis i vecket mellan skinkan och låret, lagom jobbigt sådär!
Helvetesdag detta har varit! Började väl bättre än andra dagar eftersom jag inte mådde så himla illa imorse men på jobbet var det typ kaos och jag va kaos och blev bara mer och mer kaos under tiden som dagen gick! Va så mycket kunder så vi kunde inte riktigt gå på lunch när det är tänkt att vi ska göra det, jag blev totalt vrålhungrig eftersom jag inte kan äta ordentligt på morgonen så jag tappade ord när jag pratade med kunderna, glömde vad jag nyss sagt, kom inte ihåg kombinationer som annars sitter i ryggraden osv! Samtidigt som detta bara blir värre så känner jag hur förkylningen gör sig känd, den som inte brutit ut men som jag haft på känn i flera dagar. Febern kom och den där jobbiga irriterande känslan mellan näsan o munnen i halsen blev bara värre + yrsel pga matbrist och stress! Till slut fick jag gå på en liten rast så jag kunde slänga i mig nåt o äta o ta några tabletter, tro inte det var frid o fröjd med det! Halva min rast fick jag spendera i kön på willys för o köpa mig en köttbullemacka, som jag sedan fick slänga i mig! Usch!
Fint väder va det hela dagen fram tills jag skulle gå hem, precis när jag går ut från willys efter jag handlat lite så kommer regnet också!!! Va det toppen på isberget? Nej, när jag kommer hem så är det två helvetes jävla fucking fotbollsmatcher PÅ RAD som mannen vill se på. Hatar fotboll, hatar! Va det toppen på isberget då? Nehe! När jag går ut på en promenad för att slippa den där JÄVLA fotbollen så börjar det dugga igen, jag sket i det och fortsatte, hade denna gången tur, det avtog. Istället då så blir jag kissnödig under min promenad ut mot gränsö och smyger in på en liten stig för att göra mina behov i lugn och ro, då får jag FEM JÄVLA MYGGBETT PÅ SKINKORNA OCH I SVANKEN! Nu e jag hemma, grinig så in i helvete o den där töntiga värdelösa läderbollssporten inte slut än iallafall fasten jag gick en lång promenad för att slippa den! Herregud...


2012-06-09 @ 21:24:13 Permalink Dagbok Kommentarer (0) Trackbacks ()



Ny telefon!

Har haft lite problem med min telefon ett tag, tuotchen på skärmen var ibland helt sär och ville inte reagera, och likadant knappen som man stänger ner fönstrena med, fick trycka massa gånger innan nåt hände, den liksom hakade upp sig! Sen så har ju vibrationen på telefonen varit lite så att den levt sitt eget liv ända sen jag fick telefonen, den funkade liksom bara ibland, väldigt sällan! Så nu kände jag att det var dags att glra nåt åt problemet och kollade när garantin gick ut, vilket den gjorde i slutet av denna månad! Så jag skrev med en tjej på kundtjänst i chatten på Halebop (eftersom dom inte har så att man kan ringa) och hon förklarade att jag skulle skicka in telefonen, men först var jag tvungen o göra en felanmälan på hemsidan och så skulle dom skicka ett vadderat kuvert som jag skulle skicka telefonen i och jag var tvungen att skriva ut ett papper som skulle skickas med telefonen! Jag gick då ner till teliabutiken och bad om hjälp eftersom jag för det första inte har någon skrivare! Killen inne på teliabutiken sa då snällt att dom kunde skicka telefonen åt mig eftersom dom har samarbete eller nåt med Halebop, så att jag skulle slippa sitta och vänta på det där vadderade kuvertet o leveranstid osv. Sen berättade han att jag kommer få en helt ny telefon för att Apple tydligen aldrig reparerar telefoner, man får alltid en ny. Sen försvann han ett tag, pratade med kollegan och kom sedan tillbaka och sa att jag hade tur, jag fattade ingenting! Så visade han att dom hade en vit iPhone där så jag kunde få en ny direkt så jag slapp allt vad hade med leveranser osv att göra, och detta tillstånd att de får göra så var tydligen ganska nytt! Jag blev överlycklig över att jag skulle slippa va utan min älskade telefon och slippa använda en gamal sony ericsson under några veckor och missa kissens första dagar här hemma utan någon kamera! (Hämtar kattungen på onsdag nästa vecka, överlycklig!!!) Men jag blev ju även glad att jag fick en heeelt ny iPhone bara sådär! Inga avgifter eller frågor, bara en ny telefon!
När kag kom hem så kom the down side fram, alla bilder, sms, och antecknigar jag hade i telefonen hade inte kopierats när jag synkroniserade telefonen med itunes precis innan jag gick till teliabutiken (?) så det försvann ju! Hade som tur va sparat många av bilderna i datorn sen innan men allt annat! Som tur var hade kalendern och alla kontakter sparats! Phu!!! Ibland har man flyt!

På tal om katten, kanske inte skrivit nåt om det innan(?) men Johan och jag har bestämt oss för att ta en liten kattu ge i våra famnar och in i vårat hem, en liten grättvit-rödlätt-blandad prins ska flytta hem till oss nästa vecka! Han har inget namn än, vi (jag) pendlar mellan Sheldon och Cesar Junior, men vi har gallrat många namn vill jag lova! Oj oj oj va många förslag jag hade! Vill fortfarande döpa han till Diego men det känns inte riktigt rätt på en katt ändå... Vi får se helt enkelt! Nu ere dags o sova för imorn blir det jobb 10-19.30! Lång dag, usch! Men älskar att ha ett jobb att gå till! Natti.

 


2012-06-07 @ 23:50:32 Permalink Dagbok Kommentarer (0) Trackbacks ()



Ett tag sen!

Här var det livat! Haha! Var ett tag sen jag skrev nu, har hunnit med mycket sen sist, typ fyllt år, jobbat, middag med familjen, osv, ingen speciellt ovanligt egentligen! Har dock blivit av med mina magproblem som troligtvis var magkatarr, eller ja jag har typ blivit av med dom iallafall, har inte konstanta smärtor och illamående som innan. Nu kanske jag bara får några hugg i veckan, inte flera gånger om dagen! Och illamåendet kommer jag knappt ihåg sist jag hade, så jävla underbart!

Min födelsedag var underbar och hemsk samtidigt! Tråkigt nog så hade jag fortfarande lite problem med magen då och typiskt nog så skulle magen krångla massor den dagen. Sen har vi ju hela rundan med att endel släktingar inte ens hörde av sig, och endel tyckte det räckte med ett grattis vid tolvslaget och inget mer under hela dagen, och inte ens en enda liten pyttepresent eftersom ingen längre tydligen kan ge en en present med bara en tanke bakom och inte en present "som man behöver". Men det är väl så det är, tur att jag hade min man iallafall som gjorde dagen helt underbar iallafall :) Han gjorde lite frukost åt mig på morgonen, mormor kom förbi och fikade lite, sen gjorde jag mat och efter drt så kom mamma och Pontus förbi en liten snabbis och sa hej bara. Sen traskade vi hem till svärmor och svärfar där jag fick en present som var till både mig och Johan, nämligen ett knivsätt med en magnet att sätta upp på väggen aå vi slipper använda våra gamla knivar och slipper ha dom mellan spisen och bänken för det är ganska äckligt och opraktiskt! Hur eller hur, på kvällen sen så överraskade älsklingen mig med bio, Dark Shadows med Johnny Depp när han e vampyr! Den va bra men inte så bra som jag trodde. Men det var ändå värt det, så himla underbar man jag har som överraskar med bio, det är såna saker jag älskar, en tanke bakom en gest! Åh <3

Nog om det, har jobbar arslet av mig i sju dagar i streck (vissa kanske inte tycker det är så farligt men för en som inte är van o jobba alls, och framförallt inte 6-9timmar om dagen i sju dagar är det ganska utmattande) så när jag nu hade två lediga dagar så har kropp och huvud kolapsat så jag har haft oerhörd smärta i kropp och leder och idag fick jag sån migrän efter hela gårdagens spänningshuvudvärk att jag fick kräkas i morse! Fick ringa mig sjuk till jobbet idag vilket jag HATAR! men vem fan klarar o sitta i en kassa från 10-19 med migrän liksom! Nä usch jag tog en migräntablett (utskriven av läkare, och den funkar inte!!!!) för när jag vaknade efter jag tog en sovtur i fyra timmar så hade jag fortfarande helvetet i huvudet! Tog därefter två vanliga hu udvärkstabletter och har sen dess haft mild migrän/huvudvärk och varit helt dåsig mest hela dagen. Kanske inte så konstigt dock! Men jag lever iallafall, det fick jag känna på idag!

Imorn ska älsklingen, jag och Alec på bio (igen :D), denna gången ska vi se The Avengers (?), på lördag dka jag nog till min kusin för nåt slags homeparty och på söndag blir det födelsedagsfirande av min man med hans familj och eventuellt åka o kolla på vår kattu ge som vi får hämta hem om några veckor! Åh vad jag längtar, en liten gräddvit underbar sötunge! Åh jag e kär, vi har redan inhandlat kattlåda o leksaker osv, eller Johan fick det i för tidigt födelsedagspresent av sin mamma! Längtar ihjäl mig efter den lilla kraken! Jag ska bli "mamma"! Hihi! <3

Nä nu ere dags o hitta på nåt, typ äta upp min halvätna muffins med nötter i, mmm gott! Hejs!


2012-05-31 @ 20:09:20 Permalink Dagbok Kommentarer (0) Trackbacks ()



Hej

Jag va hos läkarn idag, har ju varit hemma i en och en halv vecka nu för min mage som krånglat. Min läkare trodde jag hade magkatarr som höll på o bli magsår. Känns ju inte riktigt okej, fick inte heller några konkreta anledningar till vad det kan bero på eller om jag ska vila eller bör va hemma eller ska jobba o gå till praktiken som vanligt (trots konstant illamående och smärtor i magen...) Men jag får väl helt enkelt hoppas på det bästa. Har nog redan sumpat min chans att få jobba på Brothers och JC i sommar eftersom jag varit hemma i en och en halv vecka när jag skulle varit där på praktiken. Jag va där hela första veckan, andra veckan var jag inte där en enda dag, och denna vecka var jag där i måndags, jobbade på blomsterlandet igår och mådde piss o hade läkarbesöket idag. Min kropp sumpar alltid för mig, känns som att jag bara har kvar att ge upp istället för att ens försöka längre. Har ingen inspiration till att söka några jävla jobb nånstans eftersom jag ändå inte kommer få dem o om jag får chansen kommer jag säkert ändå bara sumpa det det första jag gör med min hälsa och min kropp som inte pallar. Jag måste redovisa sökta jobb till arbetsförmedlingen nästa vecka, och jag har inte sökt ett enda jävla jobb, nånstans! Ska jag bara sätta mig ner o söka massa jobb som jag ändå inte är kvalificerad till att söka bara för att ha några jobb att lämna till arbetsförmedlingen för att inte bli utslängd från dem, så JÄVLA onödigt så jag kräks! Men gör jag det inte så får jag inte hjälp från socialen heller...och då får jag leva på gatan. Johan har ju blivit av med sitt jobb nu i veckan och har bara en månads uppsägning att jobba sen är vi båda två socfall! Känns ju verkligen som att man kommer nånstans här i livet...

Jag fyller år på söndag, men som alltid annars de senaste åren så tycker ju alla att det inte längre är nån stor grej att fylla år och att det kan kvitta om man blir firad, men så är det inte för mig. Jag älskar födelsedagar och sånt. Överraskningar o presenter och att man träffas o äter middag eller fika och bara har trevligt. Jag menar, om man inte gör sånt när man fyller år, när ska man då göra det. Man fyller år en gång om året, och den dagen är ens egen, och den ska bara handla om DIG! Den ska vara speciell, den ska vara härlig, den ska vara lite spännande, och den ska vara minnesvärd. Men så tycker ingen längre, och bara för att dom själva inte längre bryr sig om att fira sig själva när de fyller år så struntar dem i alla andras födelsedagar med. Jag lever väl kanske i någon filmvärld, där allt jämt e så himla genomtänkt och fantastiskt när något stort händer, men vad är det som är så fel med att ha lite såna drömmar då? Vem vill inte att en enda dag om året ska handla BARA om DIG! Alla är där för DIN skull, ger DIG saker för att DU är DU och vill ge DIG en dag att minnas? Jag vet att jag vill ha det iallafall, men hur kul är det att planera ens egen födelsedag, med inga överraskningar, man vet allt som kommer hända och allt man kommer få i present för att ingen har energin att själv fundera ut vad man kanske vill ha så de måste fråga och sen ge en exakt det. HUR JÄVLA KUL ÄR DET! För mig handlar det faktiskt inte om själva presenterna jag får när jag fyller år, för mig handlar det om tanken bakom allt. Även om det så bara är ett litet egengjort kort och en 5kr's ljusstake från röda korset eller vad som helst, så är det tanken bakom en present som man själv kommit på att man ska ge till någon, som betyder mest! Händelser är mest roliga att få, för händelser skapar minnen. Som när jag fyllde 18år och ingen i min familj kunde komma när jag fyllde år så det skulle bara bli jag, mamma och mormor, (trodde jag), och när jag kom hem så hade alla mina vänner åkt hem till mig och gömt sig i källaren i mitt rum för att överraska mig för att dom visste hur tråkigt jag tyckte det var att ingen skulle komma! Hur underbart är inte det? När någon lyssnar på de små sakerna man säger i vardagen och kommer ihåg det och gör nånting utav det! Johan gav mig en morgonrock i julklapp för att han nån gång hörde mig säga att det skulle va skönt att ha en att ta på sig varge morgon istället för att direkt börja klä på sig kläder. SÅDANA saker gör mig asglad, överlycklig, och jag börjar gråta av lycka över såna gester! Aja, fantasivärlden i mig får leva vidare. Nu ska jag äta några skorpor och fortsätta mitt tragiska tittande av One Tree Hill och fantisera mig bort i några andras liv.


2012-05-09 @ 20:26:23 Permalink Dagbok Kommentarer (0) Trackbacks ()



Illamående igen...

Mitt liv alltså! Det är inget jag önskar min värsta fiende som jag inte har. Jag mår alltid dåligt på nåt sätt, och då menar jag inte psykiskt, eller mestadels inte iallafall. Klart att man mår psykiskt dåligt eftersom jag e sjuk typ jämt. Sista månaden bara har det varit migrän, illamående, förkylning, stämbandsinflamation, hosta o förkylning, feber, dålig i magen, ont i nacken så jag fått ännu mer huvudvärk, svimmade i duschen, blodtrycksfall (trots att mina blodvärden e normala nu helt plötsligt?)...asså jag kan fortsätta men jag blir rädd för mig själv. Jag jobbar iallfall på mitt immunförsvar nu. Jag har promenerat eller motionerat på annat sätt nästan varje dag denna vecka, och två eller tre dagar så har jag gjort lite styrkeövningar. När jag jobbade på Blomsterlandet och stod i kassan hela dagen så stod jag och tränade rumpan, (bra tips btw, när ni står stilla o gör nånting, typ diskar, gör tå-övningar samtidigt som ni spänner rumpan, riktigt effektivt) gjorde det såklart inte hela tiden och inte när jag tog hand om kunder det hade ju sätt roligt ut!) sen så har jag ju slutat röka, även fast jag rökt 2 gånger men jag tycker inte det räknas för det är två gånger på två veckor (idag wihuuu!) så jag tycker ändå jag e jävligt duktig! Det var för övrigt jävligt äckligt o röka när man slutat så det ska jag tänka på nästa gång jag blir röksugen igen, att det är äckligt nu när man inte röker hela tiden!!! Eller det var ju egentligen inte gott när man rökte "på riktigt" heller! Strunt samma!

Sen så har jag ätit jättemycke frukt, försökt äta nyttigare mat, typ mer sallad o inte så mycket korv o fett o blä, så jag e på god väg nu att bygga upp mitt immunförsvar! Kanske ska sätta upp som mål att bygga upp mitt immunförvar under 2012 så att jag kan ha som nästa mål att inte va sjuk en enda gång under hela 2013? Kanske inte e möjligt men vem vet!
Hur eller hur så sitter jag nu hemma och mår jätteilla och har gjort hela kvällen och Johan e ute o partajjar med jobbet. Hela hiet kom ju hit förut vilket va lagom roligt o sitta här o känna sig spyfärdig o bajsnödig när massa folk e här o dricker o spelar musik så mina trummhinnor sprängdes...ungefär! Men klart att andra måste få må bra o ha kul även att jag mår piss liksom! Så nu e min karl ute o gör staden osäker medans jag sitter här o dricker vatten o tycker synd om mig själv. :D Ska ta o gå och lägga mig strax för OM jag mår bra i min lilla stackars mage imorn så ska jag vara barnvakt några timmar, vilket jag varit idag också. Och förra gången jag var barnvakt så mådde jag ju precis likadant som jag gör ikväll när jag kom hem, och det enda som jag ätit eller druckit där som jag annars inte gör är vanligt svart kaffe. Jag har ju mitt espressobrygda kaffe varje dag o magen vänjer sig vid det så när man går tillbaka till vanligt kaffe (helt annorlunda bryggteknik) så tycker IIIIIINTEEEE magen om det. Det är iallafall min slutsats om varför jag mått såhär båda gångerna jag varit barnvakt så åker jag dit imorn så ska jag inte dricka kaffet o se om jag mår bra på kvällen när jag kommer hem sen! NU e det dags o sova, får hoppas inte karln kommer hem o e dyngfull sen!
Good night!


2012-04-15 @ 00:23:40 Permalink Dagbok Kommentarer (0) Trackbacks ()



Tankar

Ibland förstår jag inte människors tankegång eller sätt att bete sig och framförallt så förstår jag inte hur endel människor har så himla svårt att acceptera ett nej, eller till och med fem eller sju nej! Hur kan man tjata så mycket? Jag förstår inte? Jag kanske har någon skags blockad i mig att jag inte vill tjata på folk längre sen jag va telefonförsäljare, men endel har inga gränser! Och det är så tråkigt att se hur människor förändras till något "sämre" för att dom tror att det är bättre för dem att va på det sättet. Kan inte gå in på detaljer, jag vet inte vem som läser och jag vill bara spy ut mina tankar för jag mår dåligt och har ett sånt otroligt samvete! Det är en av mina sämsta egenskaper, samtidigt som det är en av de bästa! Exempel, det är jättelätt att få mig att få dåligt samvete över nånting, vilket inte är bra för mig alla gånger för jag vet vad jag vill, försöker förklara det för andra människor men ändå försöker de övertala mig och håller jag kvar vid det jag vill så får jag dåligt samvete för att det inte är vad den andra vill. Ett annat exempel med mitt samvete som är bra, är att om jag ens tänker på nånting som är "förbjudet" att göra, typ tänker att "tänk om jag skulle va otrogen mot min pojkvän" (vilket jag inte vill såklårt har ingen anledning till det) så får jag jättedåligt samvete bara vid tanken på det, och det är ju bra för det säger ju sig självt att jag aldrig skulle kunna va det eftersom jag får dåligt samvete vid blotta tanken av det, det är totalt mot mina principer. Men det är en annan diskussion. Iallafall! Jag har så svårt för människor helt enkelt, jag har börjat tycka att människor är jobbiga och jag håller mig hellre undan! Nåt annat jag stört mig på ett tag nu som också har med människor att göra är endel personers oförstående och respektlöshet. När jag sitter i skolan så gör jag det jag ska, jag har "vuxit upp" och förstått att det är lika bra att plugga i skolan som man faktiskt är där för att göra istället för att hålla på med allt annat o samla på sig allt plugg till sista sekund. Men endel i min klass är fortfarande kvar i högstadienivå. Sitter o kollar film på lektionerna, sitter i chatten på facebook eller msn, spelar spel- ja allt annat än o plugga egentligen. Och sen SÅ FORT vår lärare kommer in i klassrummet så klickas det ner och dom tar upp skrivdokumentet och de låtsas läsa i böckerna...vad e problemet! Endel av er som läser tycker säkert att jag verkar jävligt patetisk osv med mitt liv o jag bara klagar osv, men jag vill iallafall nåt med mitt liv och VILL komma nånstans i mitt liv men jag sitter liksom lite fast när jag inte får nåt jobb hur mycket jag än söker. Men att sitta dag ut o dag in o rent av bara slösa bort sitt liv, ne det finns inte! Alla prioriterar vi olika såklart men come on! Aja jag ska inte säga mer om det nu!

Hur som helst så orkar jag inte med stress och dåligt samvete just nu, jag hade nog med panikångest attacker pga stress förra året i flera månader och jag tror jag höll på o gå in i väggen, så jag försöker att undvika att sätta mig i såna situationer där jag blir stressad. När jag blir stressad så förstörs hela mitt liv, min kropp, mitt psyke och mitt immunförsvar så jag jämt e sjuk! Nu har jag kommit in i nån vill-motionera-träna-äta-nyttigt-och-må-bra-period för att jag jämt e sjuk o har ont i kroppen. Nu e jag nästan helt frisk så har nu i några dagar promenerat och ätit massa frukt varje dag nästan, plus att jag ju har slutat röka! (seger!!!) Jag har 222kr på mitt konto, livet e hårt när man har räkningar o betala o bara får några fattiga tusenlappar i hjälp från socialen varje månad, men de är ju bra att man får hjälp och de pengarna man får är ju i stort sätt för att överleva, i te för att leva. Men iallafall, tänk om jag fortfarande skulle röka, då hade jag nog suttit här med skaplig abstinens just nu över att inte kunna köpa cigg för pengarna lär ju vatt helt slut vid det här laget då! Usch varför utsätter man sin kropp och ekonomi för sånt egentligen?

Anyway, nu har jag fått spy lite! Gonatt


2012-04-11 @ 23:19:47 Permalink Dagbok Kommentarer (0) Trackbacks ()



Ny design

Var lite trött på min stilmall o allt på bloggen o dess utseende så jag tog en gratis stilmall från Blogghjälp, lite opersonligt men ändå en härlig mall. Så får det bli ett tag framöver. Tyckte den passade mig iallafall, älskar ju grönt.


Nu sitter jag iallafall hemma hos mamma i Gunnebo med hundarna, skolböckerna e uppslagna, open office är ÄNTLIGEN installerat eftersom mamma bara hade en viss tid att använda vanliga Microsoft Word när hon köpte datorn. Men nu har jag iallafall installerat lightversionen som funkar minst lika bra, det är ju det programmet vi använder i skolan så jag e van vid det! Så det är så min helg kommer se ut, plugg och hundpromenader, inge direkt påskfirande. Såg att mamma hade köpt en skinka när jag kom hit och så kommer vi säkert koka ägg tillsammans med lökskal imorn så de får färg, onödigt men lite kul! Annars blir det nog som sagt inte så mycket påskfirande.

Bror och hans familj är nu påväg till Jönköping och jag e ensam hemma hos mamma med hundarna, Simba fick lite damp förut när dom skulle få mat, börja hoppa o skutta o skälla o va helt knäpp, vet inte varför men han lugnade ner sig när han ätit.

Nu blir det o plugga ifatt, var ju hemma en hel vecka från skolan för två veckor sen så har en halv bok o ta igen, heja heja!


2012-04-06 @ 17:27:48 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()



Påsk, eller? Ne jag skiter i det!

Jaha då ligger jag ensam hemma i soffan för första gången i det "nya" hemmet. Är ju inte precis en främmande lägenhet men har ju inte direkt hängt här uppe ensam utan Johan när det var Johans lägenhet o jag bodde två trappor ner, så känns lite konstigt, men ändå bra. Men nu bor vi ihop, och denna kväll spenderar jag ensam framför tvn! Min prins e på lava o eftersom han e viktig person (admin) så måste han ju va där vilket e tråkigt för mig! Meeen men jag ska ju hem till mami imorn o va hundvakt med henne hela helgen åt storebrors hundar, han o hans familj ska till Elmia i Jönköping (jag vill meeed! Saknar jönköping...) så då får jag o mamma ta hand om de "små" odjuren! Men det gör jag med nöje, framförallt eftersom Johan inte ska va hemma på hela helgen! :)


Men det här med o fira påsk blir nog inget av, mamma har nog inte ens tagit fram nåt slags påskpyssel o vi båda tycker det räcker med jansson köttbullar o skinka på julen så vi skippar nog det o kör på en chill helg med långa promenader med hundarna! Låter najs i mina öron iallafall! :D

På tal om annat så ska jag tatuera mig om två månader, ÄNTLIGEN ska jag göra min sedan länge eftertänkta och efterlängtade helarm med körsbärsblommor, en kolibri och svalor tillsammans med mina nuvarande fjärilar och stjärnor! Kommer bli awesome! Emil trodde det behövdes 2-3 sittningar men de e det värt! Första sittningen e på Johans födelsedag så det känns ju lite roligt att jag ska sitta där i flera timmar men skit samma :P Kanske får spara lite extra för honom med så han kan få en gadd i present? Får se hur det blir med den saken! Jag längtar iallafall sjuuuukt mycket och tycker dessa två månader kan gå fort, dels för att jag vill tatuera mig nu men även för att jag vill ha varmare väder och att kursen ska avslutas nuuuuu, e trött på det! Har dock (typ) bestämt mig för o utbilda mig till förskollärare om nåt år, men de e en annan historia!

Puss o kram, o ja - glad påsk då! ;)


2012-04-06 @ 00:21:21 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()



Barnvakt, våfflor, illamående

Ja så har min dag sett ut idag! Var barnvakt mellan 10.00-15.00 till ett par söta och väldigt energiska barn på 2 och 4år! Mådde jättebra, ingen feber, inget ont i halsen, ingen migrän (som jag haft hela veckan). Efter det åkte jag bara hem och bytte om och åkte direkt till Johans föräldrar och åt våfflor! Nån halvtimma -timma efter det började jag må illa, frysa och skaka precis som när jag fick kräksjukan för några veckor sen. Fick springa på toa och kände att jag ville åka hem om det skulle bli värre. Väl hemma satt jag inne på toalettgolvet i en och en halv timma och väntade på att kräkas, men inget. Har fortfarande ont i magen o känner mig spyfärdig, skakar och fryser, men magen verkar lungnat ner sig lite grann iallafall så nu ligger jag på soffan o smuttar på lite vatten. Börjar helt seriöst undra vad det är för fel på mig? Jag blir alltid sjuk o åker på typ alla influenaor som går osv. Nästan så jag faktiskt blir lite rädd för att jag en dag bara ska ramla ihop och ingen kommer veta varför! Men men, får väl se hur det här slutar men jag hoppas att det fortsätter o kännas bättre o att jag kan gå o lägga mig o sova utan problem o va pigg o glad imorn! Nu ska jag fortsätta kolla på How I Met Your Mother!


2012-03-25 @ 20:51:48 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()



Modell för en dag

För en tid sen följde jag med Anki på en sån där "modell för en dag" grej. Jag tycker själv att det var sjuk överskattat och jag fick inte direkt den bästa o roligaste fotografen, det var liksom KLICK KLICK "sätt armarna såhär" KLICK KLICK, vidare till nästa bakgrund och så höll det på. Hon var otroligt stressad, sa åt mig o göra samma sak hela tiden och jag kände att hon inte alls var engagerad. Hon sa att jag skulle titta åt håll som såg jätte konstigt ut på bild, sa åt mig att stå i ställningar som jag såg heelt mongo ut i, och hon förstod sig inte alls på det där med ljus, enligt mig. Tänkte visa upp några bra bilder iallafall. Betalade ju för bilderna, vilket jag idag ångrar en aning då typ 80% av bilderna ser ut som skit! Och det var ju inte meningen att jag skulle ha tofsen på armen egentligen, vilket tydligen fotografen inte var en konstig assecoar eftersom hon inte sa något... Men men sånt e livet! Här kommer di bra bilderna iallafall.


2012-03-16 @ 17:32:14 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()



Jag e så grym!

Hett Matlagningstips!
Bacon i ostsås med italiensk salladskrydda och muskotnöt. SÅÅÅÅ GOTT!

1portion
Gör såhär:
Stek 1paket bacon i den form och till den färg du själv önskar, jag gillar knaperstekt men inte bränt.
Smält ungefär 25g smör i en kastrull, häll i 2tsk mjöl och rör ut till en smet. Detta är redningen.
Häll i ungefär 2-3dl mjölk (eller matlagningsgrädde) och rör om. Häll i lite vitpeppar, ungefär ett kryddmått?, ca 1tsk italiensk salladskrydda (viktigt att det är italiensk!!!) och en nypa muskotnöt, rör om och när det är varmt och blandat, häll i riven ost efter eget önskemål över hur tjock o krämig såsen ska bli. Jag tog ungefär en halv dl.
Lägg i bacon och rör om. Makaroner till! Smaka och NJUUUUUT!




2012-03-13 @ 17:21:56 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()



Jag vet inte riktigt...

Jag vet inte om jag mår bra eller dåligt.
Jag vet inte vad jag vill.
Jag vet inte vad jag känner.
Jag vet inte hur jag ska bete mig.
Jag vet inte vad jag ska välja.
Jag vet inte vad jag ska göra.

Tankarna är åt alla håll och jag känner mig, vad heter det när man typ bara e tyst och gör ingenting? Apatisk? Ena sekunden så känner jag sån livslust och jag vill göra allt och jag har sån energi och så mycket idéer jag vill genomföra. Jag hör min egen röst i huvudet som säger åt mig ungefär som en mamma att jag ska va starkare, uthålligare, jag kan klara det här, nu jävlar alltså. En tid senare, det kan handla om dagar, timmar eller bara minuter, så har jag ingen lust till nånting, för jag är så himla trött på allt! Livet slår tillbaka och jag känner ännu en gång hur meningslöst allt känns. Jag vill slippa krav från alla håll och kanter, jag mår inte bra av press från andra människor. Och från det ena till det andra, jag ska aldrig mer låna pengar av någon, jag hatar att någon har en hållhake på mig. Livet är hårt och det får man känna på på många olika sätt. Jag ska vara glad att jag är frisk, eller ja frisk o frisk skulle jag ju inte vilja kalla mig EGENTLIGEN med alla jävla problem jag har med kroppen hit och dit. Men sålänge jag inte har cancer eller något sånt så är jag tacksam.

Jag känner mig så fast i livet på något sätt, jag kommer ingenstans. Trots att jag går en utbildning och lär mig mer om service försäljning detaljhandel så jag ska ha större chans att få jobb, så känner jag mig fast i livet. Jag e fast. Jag menar inte fast i västervik eller fast pga mitt förhållande eller något sånt, jag känner mig bara fast, i livet. Jag vet inte hur jag ska ta mig ur det här riktigt, men jag ska iallafall börja med att göra ett tappert försök att sluta dåliga vanor och börja några bra. Jag ska göra mitt bästa för att sluta röka helt, jag kan hålla mig till 3cigg om dagen nu när jag trappat ner, oftast blir det kanske 6-8st men jag vet att jag kan klara mig på mindre, men snart ska jag sluta helt helt helt. Jag tänker inte säga för alltid, att jag ska fimpa för gott för det är för stor press. Jag ska försöka mig på det här med motion och lätt träning för att stimulera kroppen nu när jag är frisk för en gångs skull. Detta för att jag förhoppningsvis ska må bättre och inte ha lika ont i kroppen, men även för att bygga upp ett immunförsvar så jag blir starkare och friskare. Jag ska försöka få in rutiner med min buissness för att få den att rulla på, och jag ska försöka spara lite pengar varje månad. Nästa gång jag får pengar, vilket borde vara i veckan, ska jag köpa mig några anteckningsblock, kanske en dagbok, och kanske en whiteboard så jag kan skriva upp dagslistor med vad jag ska göra varje dag, för att underlätta att införa mina nya rutiner och vanor! Ser man det svart på vitt och kan bocka av dagsvis eller veckovis får man en skön känsla i kroppen!

För att avrunda detta inlägg kan jag säga att jag idag har varit i skolan nästan hela dagen trots att jag höll på att somna, där kom självdicsiplinen in, jag har läst 3 kapitell i boken och gjort frågorna (8-9st i slutet av varje kapitell) vilket är mycket för en dag. Jag åkte lite innan lunchen för att skriva på papper om påslagning av elen i andra lägenheten inför flytten, höll på att svettas ihjäl av den underbara varma solen som stekte på min svarta tjocka vinterjacka, cyklandes i två kilometer uppförsbacke! Jag har rökt 4 ciggaretter på hela dagen (hittills) och jag har läst på om gräsmattor och växter inför min anställning på Blomsterlandet som börjar om typ två veckor. En bra produktiv dag. Jag känner att jag gjort mig förtjänt av en eftermiddag på soffan. Nu är klockan snart sju, och jag ska faktiskt byta om och ge mig ut på en promenad, träna lite med boll o gummiband när jag kommer hem, ta mig en dusch och invänta min älskade.

Kram <3

Bild på dagens klädsel från i fredags, avslappnat men ändå lite uppklätt.


2012-03-12 @ 18:55:23 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()



Helgens äventyr.

Helgen som var ville jag, min älskade Johan, Alec och Chimmy njuta av det underbara vårvädret. Vi åkte och handlade lite korv o korvbröd och lite kakor, tog med oss kaffe och lite dricka och så åkte vi ut mot Gränsö för att hitta en ledig eldplats i solen att sitta och njuta vid. Jag tror vi traskade runt i två och en halv timma till varenda eldplats ute på Gränsö, på båda sidor. Efter flera misslyckade försök tog vi en liten paus på filten vid vattnet och fikade lite, Alec traskade vidare. Han ringde och sa att han hittat en plats vi kunde va på, och den var helt underbar! Det var lä, precis vid vattnet, solen lyste rakt på oss, och vi (eller Alec) byggde en egen liten eldstad med stenar. Vi satt där i flera timmar och åt o grillade korv o fikade och bara njöt av livet. Sånt borde man göra oftare!

Eken som bllixten slagit ner i.
Min älskling vid vattnet i solen. <3
Stället Alec hittade, underbart.
Utsikten.
Ett riktigt arsle, haha! Nä då inte alls!
Korvgrillning!
Underbar dag! <3


2012-03-06 @ 15:05:56 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()



60 timmar

Nu är det mer än 60 timmar sen jag kräktes senast, har bara mått lite illa idag när jag åt första o andra mackan o när jag va tvungen o gå ut o handla lite. Men när jag ätit lite mat (potatismos o fiskpinnar, mmm gott!!) så mådde jag inte illa alls efter och jag e relativt pigg! Tror det är både att jag kom ut o fick lite frisk luft och att jag fått i mig lite mat i magen nu! Skönt! Tror dock jag stannar hemma hela veckan för säkerhets skull.

Jag tror mig även ha lokaliserat smittan...toaletten på åhlens/hemköp! Jag kom ihåg idag när jag gick upp dit att i fredags när jag o alec va där o handlade så blev jag så akut kissnödig att jag var TVUNGEN att gå på den toan! Den var så vidrig o äcklig o jag ville verkligen inte sätta mig på den då det var bajs i toan från föregående användare men jag kunde inte hålla mig! Detta toalettbesök är det enda som jag gjort som inte Johan eller Alec eller nån annan i min närhet gjort, och vi har ätit samma saker osv så det måste va den där toan! Usch o fy nu kommer jag aldrig vilja gå på en offentlig toalett igen! Blä!
Har bytt sängkläder o vädrat lägenheten osv idag, även diskat all disk med lite hjälp från min älskling men blev ju ganska mycket igen eftersom vi åt förut, men det är strunt samma! Nu e jag för trött för o ta hand om det plus att jag vill ta mig en ordentlig dusch o då är det bäst o låta bli o diska innan annars blir det en riktig kalldusch som igår! Får hoppas på att jag e ännu piggare imorn än idag så jag kan diska o även städa lite :)

Nu ska jag ta mig den där långa varma dköna duschen o sen kolla på en film med min älskling! Åååh så mysigt, har saknat han de här hemska dagarna men nu vågar han iallafall vistas med mig i mer än en kvart!

Btw va mycket det kan hända ute när man ligger inne o e sjuk några dagar, blev chockad när jag kom ut o det var helt bara gator, inge snö inge blask inge is, bara asfalt, SÅ SKÖNT!


2012-02-22 @ 19:02:28 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()



Kräk kräk kräk

Jaha då var det min tur! Har nu tömt hela systemet både uppåt och nedåt(eller framåt och bakåt) och har iiingen energi eller kraft till nånting! Ont i hela kroppen o frossa om vart annat! Bara att sätta mig upp i soffan eller sängen gör mig helt slut och får ont så in i helvete! Antar att det ska va så när man åker på den här skiten, det är ju många muskler som jobbar när man kräks, och att ligga i en säng i ett dygn är ju inte heller så stimulerande så är stel o har fruktansvärt ont framförallt i rygg o ben!
Det började igårkväll, mådde annorlunda illa o kände inte för o äta på kvällen vilket jag alltid brukar göra, tog bara en liten kiwi! Mådde illa när vi gick o la oss vid elva tiden o så vaknade jag ungefär halv två av att jag mådde jätteilla. gick upp o drack lite o satte mig i köket o andades! Gick in o väckte min älskling som blev helt förvirrad o trodde det var morgon, men jag sa till han att han skulle gå upp o lägga sig o sova istället för jag mådde så illa! Direkt efter han gått fick jag springa o stoppa huvudet i toalettstolen! Mådde typ bra direkt efteråt o trodde det var över för jag kände mig som vanligt, men ack så fel jag hade! Mellan halv två och sex på morgonen sprang jag och spydde ungefär 10gånger varvat med några otrevliga vanliga toabesök åt det normala hållet! Somnade för första gången på riktigt vid sextiden på morgonen och har sovit fram och tillbaka ända fram till klockan 19.30 på kvällen! Har nu bara legat på soffan o kollat på tv o tyckt synd om mig själv! Ska nog ta mig en varm dusch innan jag går och lägger mig snart! Mår lite illa igen men jag hoppas verkligen att jag slipper samma helvete inatt som igår, fy fan! Ska kurera mig nu, gonatt!


2012-02-20 @ 22:57:22 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()



Fibromyalgi

"Fibromyalgi är enligt den senaste forskningen en störning i signalsystemet mellan hjärnan och kroppen. Det betyder att kroppen upplever att den är i hårt arbete och detta arbete upphör aldrig, vilket gör att kroppens muskler alltid är spända eller överspända ungefär som på samma sätt som vid träningsvärk. Denna smärta finns idag ingen medicin mot." Jag är alltså inte hypokondriker! (eller vad det heter)

"Ett stort problem för många patienter med fibromyalgi är att de inte blir trodda. Detta pga att smärtan oftast inte syns utåt, de dagar då smärtan är som värst så stannar personen med fibromyalgi hemma." Så sant!

"Hur börjar fibromyalgi?
Smärta. Tex tennisarmbåge, värk i axel, nacke eller höft, kommer smygande och man får värk i hela kroppen." Värk i axel, nacke OCH höft- check! Värk i hela kroppen nu- check!
"Infektion. Kan vara vilken infektion som helst, luftvägsinfektion eller urinvägainfektion." Haft många olika infektioner - så check!
"Trauma. Efter en operation både större o mindre ingrepp, efter benbrott eller annan skada." Har både kört av vägen o fått ryggskada, och opererats två gånger (eller egentligen 4 om man räknar alla gångerna jag fick ta bort leverfläcken!)
"Kris. Efter skilsmässa, dödsfall, mobbning etc. Den ovanligaste vägen in i FM." Pappa o mamma skildes när jag va liten så de e nog inte så troligt, men dödsfall däremot, det har det tyvärr varit gott om senaste 2åren! Lite andra kriser i livet med som jag inte vill nämna.

"Fibromyalgi påverkar oss oftast:
Väderväxlingar, regn, kyla och blåst påverkar oftast negativt, de flesta mår bättre i värme." Mår alltid sämre när det inte är varmt, ont i kroppen, stel, knakig osv!
"Ängslan och oro. Man påverkas när något oväntat inträffar." Känner alltid stress o oro över saker när jag inte vet vad som händer, eller när något oväntat kommer upp!
"Stress. Hos många ökar både värk och trötthet om man utsätts för någon typ av psykisk stress." -Check! Just nu ex har jag alltid ont i kroppen o är alltid trött o ingen ork. Jag har ju denna inre stress över jobb o ekonomi o boende etc hela tiden i tankarna!
"Statisk belastning. Det kan vara oerhört tröttande att bära saker, även lätta." -Check! Att bara köpa lite smågrejer på hemköp o bära hem nedför storgatan kan göra att jag känner mig helt slut i armveck, armbåge och axel när jag kommer hem!
"Fysiska aktiviteter. Hård fysisk aktivitet inverkar mycket negativt på fibromyalgiker." - Ja jag kommer ju aldrig igång med nån träning för jag blir för trött eller får för ont helt enkelt! Förutom när jag tränar med boll o gummiband!

"Vardagliga sysslor som för den friska är enkla att utföra kan vara oöverstigliga för en fibromyalgiker." -Ja kanske inte överdrivet men jag känner ju att jag inte orkar lika mycket som "friska" människor helt klart!

"Symptom. Fibromyalgi, FM, är en smärtsam kronisk sjukdom. Huvudsymptomen vid FM är en ständig smärta vid vila som upplevs som uttalad samt onormal trötthet. Uttalad smärta är en stressfaktor, och symptom som ofta förknippas med stress är vanliga hos FM-patienter. Muskelsmärta påverkar motoriken, sömnen störs av smärta. Dålig sömn, ständig smärta och av smärtan framkallad stress ger trötthet." - Känner mig så träffad!!! Precis såhär känner jag mig, allt ovan skrivet stämmer in på mig, helt otroligt! Jag blir förvånad om jag inte har fibromyalgi, och jag skulle bli "glad" om det är en diagnos jag har, för då vet jag iallafall vad problemet är, och jag kan därefter lära mig att leva som en FM-patient istället för att gå i evig undran över vad det är för jävla fel på mig! Jag är ju inte frisk, det kan vilken idiot som helst konstatera, herregud! Min skräck nu är bara att om jag får komma till en läkare angående att prata om detta, och läkaren i sig säger SOM ALLTID ANNARS: ta lite tabletter. Då kommer jag gå i taket! Om jag så ska behöva betala för att få en undersökning och test gjorda för detta eller behöva hota någon så tänker jag fan göra det! För om detta är svaret, så kan jag sluta undra och oroa mig! Då kan jag må bättre men leva MED denna sjukdom och ta lärdom av den! Nu jävlar! Bara av att ha legat i sängen på armbågarna i en kvart o skrivit detta har bringat stor smärta i både armbågar o skulderblad, ännu ett "tecken". Jag ska gå till botten med det här!

Har för övrigt 14/18 symptom som står på bilden med!


2012-02-16 @ 21:00:48 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()



Idag är jag pigg...

Igår var jag hemma i stort sätt hela dagen, hade konstant huvudvärk oavsett vad jag gjorde, inte ens de största panodilen hjälpte liksom! Vaknade idag med samma huvudvärk jag gick o la mig med, men jag gjorde lite blask-kaffe, tog en till panodil o sen var jag lite piggare! Kan det va kaffet jag är så otroligt beroende av? Mycket möjligt, men jag tänker inte sluta me't! ;) Men nu iallafall så känner jag mig normalt pigg o glad, lite hungrig bara så har för tillfället inte fruktansvärt mycket energi! Men eftersom de andra i klassen skulle på ett studiebesök på ett ställe jag redan varit på så e jag ledig resten av dagen! Ska till mormor o städa åt henne o äta lite mat vid fyra tiden o fram tills dess tror jag inte jag kommer göra många knop, spara lite på energin eftersom den inte finns där så ofta!

Imorn ska man på arbetsintervju efter lunch! Skickade in en ansökan till ett bemmanningsföretag och jag vet inte riktigt hur set funkar men det var iallafall Blomsterlandet som behövde lite folk. Kravet var att man skulle ha en annan huvudsaklig syssla och jag går ju i skolan om dagarna så kanske blir kvällar o helger eller nåt jag vet inte, det är sånt som märks! :) Hoppas det går bra bara, har aldrig fått nåt positivt svar på någon ansökan såhär förut så har inte heller riktigt varit på någon riktig intervju, men det ska nog ordna sig, brukar va rätt lugn i såna sammanhang även att jag blir nervös!

Hoppas att personerna som ska ta över min lägenhet efter mig kan göra det typ nästa månad så jag kan flytta annars blir det jävligt ont om pengar framöver då jag snart får mindre bidrag till hyran! Men jag kommer sakna min lägenhet med de stora härliga fönstrena! Jag har en liten hatkärlek för min lägenhet, jag älskar den verkligen samtidigt som jag stör mig massor på alla småsaker som e fel eller trasigt etc! Ska bli skönt när man i framtiden kan flytta till en ORDENTLIG lägenhet med mitt hjärta och känna sig lite mer inspirerad varje dag man vaknar upp!!

Nae nu ska jag ringa o väcka mitt lilla mongo där uppe o se om han vill äta nåt med mig!


2012-02-16 @ 12:54:14 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()



3 inlägg på en dag!

Inte dåligt! Har mycket tankar helt enkelt!

Jag har nu haft huvudvärk nästan konstant i snart en vecka, idag har den varit från sekunden jag vaknade och har den fortfarande trots mat frisk luft o lite äckligt blaskigt kaffe. Tror att det dels kan bero på att jag slog i huvudet och troligtvis fick en mindre hjärnskakning förra onsdagen, men även för att jag inte haft nåt kaffe hemma på ungefär en vecka! Båda orsakerna bidrar nog ganska mycket, men snart får jag mitt älskade kaffe då jag fick pengar idag och beställde och dessutom skrev jag in 3kunder idag, gjorde liiite fulingar men det får man göra ibland! Blev alltså brons idag och behöver nu bara en till partner och en kund till så blir jag silver och då blir Anki Gold, peppt alltså! Wooho! Skulle vilja ha ett kontor o gå till o jobba med detta, skulle bli mer inspirerad o kännas mer proffsigt!

Känner mig lite smått sugen på att färga håret efter att inte ha gjort det på snart 2år! Vet inte om jag vågar ge mig in i den onda cirkeln igen :P Vi får se helt enkelt!

Vill flytta nuuuu! Och jag vill tjäna pengar, måste köpa nytt smink, mycket behövligt med täckstift och puder nu under dessa dystra mörka tider när man ser ut som ett lik! Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer ville bara utnyttja appen nu när dom uppdaterat den så det är lättare att uppdatera! Slänger in en bild med bara för skoj skull! Chokladmousse med hackad sötmandel och kiwi! Mmmmm! Klaaaam <3


2012-02-15 @ 23:17:00 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()



Hej

Jag vill ha ett liv, ett liv som inspirerar inte bara mig utan även andra. Så jävla meningslös känner jag mig just nu. Och jag klagar hela tiden, känner mig som en liten 5-åring! Meeeeen man måste ha såna perioder ibland! Och som sagt i min blogg är det mina tankar som kommer ut, inte mitt riktiga jag, don't judge by the text you know! Just need to get it out! Hatar människor ibland med, bara känner att jag måste säga det, människor e konstiga, o egoistiska! Vill bara skrika på människor ibland men det kan man ju inte göra! Kanske skulle behövas dock, jag tror inte jag skrikit på en människa på väldigt många år- kanske sist var när jag bråkade med min mammi för några år sen när jag var tillsammans med Rick o vi inte fick sova ihop? Då kan jag kanske va 15-16? Inte en aning! Ska nog köra ett vårskrik i år när våren kommer?! Om den kommer vill säga, denna jäääävla snö, HELVETE! Så trött på skiten, gör mig deppig, VILL HA SOOOOOOOOOOOOL! Ja, de va väl de hele! Puss o hej


2012-02-15 @ 20:53:02 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()



Diagnos

Det är dags att någon ställer en diagnos på mig nu, jag e trött på det här det är inte mänskligt. Igår va en bra dag, vilket innebär att idag är en dålig dag. Igår kände jag mig någorlunda pigg efter lite föda i magen o äckligt kaffe (saknar mitt underbara bästa kaffe med fyllig smak o crema!!!), jag va ganska positiv, var i skolan hela dagen förutom en kort visit på arbetsförmedlingen, var vaken hela dagen förutom en 10mins tupplur på soffan innan jag skulle sticka o jobba två timmar på kvällen, o så kolla jag på film med Alec tills Johan kom hem. En ganska bra dag alltså, förrutom då att det var alla hjärtans dag och jag inte träffade mitt hjärta mer än sammanlagt kanske två timmar under hela dagen. Men det är skit samma, måste va så ibland! Hur eller hur, så resulterade den braiga gårdagen, (som för andra är egentligen en helt vanlig dag, inget övernaturligt utmattande,) i att jag idag känner mig helt utpumpad, snurrig, orkes/kraftlös, trött, virrig, har huvudvärk, smått ont i magen, ont i hela kroppen- typ feberont ni vet? Detta är inte normalt, absolut inte! Jag är 20- snart 21 år och jag kan liksom inte leva ett vanligt jävla liv med energi o saker som händer som alla andra. Jag vill som sagt inget annat än att ha ett jobb men samtidigt är jag nästan lite rädd för att få ett jobb. Men det är sånt jag får lösa med tiden, jag måste ju kunna jobba, men framförallt- jag måste ju kunna leva! Alltså, har jag en bra dag, en "vanlig dag", så är det som att min kropp o mitt sinne tar ut sig så mycket att jag är slut dagen efter. Har snokat runt lite på nätet på olika forum o råkade komma över en konversation av en tjej som beskrev liknande besvär som jag o någon tipsade henne om att hon kunde ha fibromyalgi, vilket jag har i min släkt. Jag skrev ut lite papper om denna sjukdom och kom fram till att jag har minst 20 av 28 symptom som nämndes på den hemsidan. Kan det vara så att JAG SJÄLV har hittat svaret på alla mina problem som jag för övrigt inte trott haft med varandra att göra? Att man ständigt har ont i kroppen, är trött, utmattad, huvudvärk, magproblem osv är inget jag kopplat samman. Det har istället varit - ont i kroppen = pga överrörligheten, trött&huvudvärk = dålig syn o järnbrist, magproblem = okänd anledning. Men enligt den sidan jag hittade så är alla mina problem typiska symptom på denna sjukdom. Jag ska därför nu KRÄVA att någon försöker reda ut detta så jag kan få hjälp, FÖR JAG VILL KUNNA LEVA WTF! Inte spendera halva mitt liv i en säng eller på en soffa!


2012-02-15 @ 13:24:31 Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()



Blondinbella

Jag vill va som henne. Så himla energisk, inspirerande o företagsam, och vacker, otroligt vacker! Jag har en liten plan för att jag ska må lite bättre o ha lite mer energi i mitt liv o bli inspirerad. Mitt hem är min borg, min avkopplingsplats. Och jag behöver bo i ett någorlunda fint hem för att kunna bli inspirerad. Så att flytta upp till den lägenheten jag ska flytta till som för det första är blå vilket är otroligt deprimerande o kallt för mig, och som dessutom är liten med snetak o ganska slabbig, är ju kanske inte det bästa. MEN, det måste bli så för att jag ska kunna spara pengar och leva. Sen om några månader så åker jag fan i mig till Norge o jobbar några månader om jag inte får jobb här i viken till sommarn. Och när jag har en liten budget ska jag hitta mig en lägenhet i min smak, ska va kräsen men ekonomisk. Och jag ska köpa nya möbler som matchar, en skön säng till mig och min man. Ett fint hem är något jag behöver för o vara inspirerad o pigg! Jag BEHÖÖÖÖVER DET! och jag har så mycket tankar o ideer om allt möjligt, men skit samma! Nu ere film på tv o jag ska inte till skolan imorn, weeei!


2012-02-09 @ 21:40:49 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()



Det här med modeller...

Jag har tänkt på en sak. Jag kan sy. Jag älskar kläder o har alltid velat jobba med det och haft en liiiiiten dröm om att designa egna kläder, och jag hatar dagens ideal över modeller och skyltdockor- så varför inte slå ihop allt o göra nåt bra- det vill säga sy kläder till NORMALA människor, specialbeställa större skyltdockor, använda NORMALA människor som modeller som har lite hull och riktiga kroppar så som de flesta ser ut, dvs inte som pinnar, som har precis som jag jättesvårt att hitta tex jeans pga min konstiga kroppsform - dvs korta ben med smala vader, feta lår (i jämförelse), stor rumpa, låg midja o breda höfter. Det skulle ju va en ide, o så starta upp en webbutik där man kan specialbeställa kläder efter sina egna mått, och kanske även en vanlig butik där man kan shoppa direkt! Skulle på sätt o vis gå i min farmors fotspår, och för henne har det ju gått ganska bra, hon har ju dock haft lite annat vid sidan av men inte sista 10åren vad jag kommer ihåg! Aja, ska fundera lite på det! Borde funka...


2012-02-08 @ 20:21:39 Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()